En lång och bred erfarenhet av ledande positioner i näringslivet. Dessutom en lokal förankring. Till slut föll valet av Alingsås Business Centers nye chef på Magnus Thordmark.

– Alingsås är en spännande näringslivsstad med stor potential. Det här känns som en spännande möjlighet, säger Magnus Thordmark.

Rekryteringen av chef är den sista pusselbiten i lagbygget av det Alingsås Business Center som nu är redo att lägga i nästa växel. Resan fram tills nu har genomförts med stor noggrannhet.
– Det finns en poäng i att det här har fått ta tid. Vi vill att den här satsningen ska hålla hög kvalitet och då har vi varit noga med att det blir en chef som har kompetens, erfarenhet och driv nog att klara rollen, säger Magnus Haggren, kommundirektör i Alingsås kommun och medlem i Näringslivsrådet.

Näringslivsrådet har träffat flera kandidater som varit intressanta – men när sista gallringarna var avklarade fanns det en stor enighet kring just Magnus Thordmark. Vi har en samlad bedömning om att han är klockren för jobbet, säger Magnus Haggren och hänvisar till Magnus långa erfarenhet, bland annat som utvecklingschef för TA Hydronics i tio år, följt av VD-posterna på Industriellt utvecklingscenter i Sjuhärad och Alingsåsföretaget Flexoprint. Magnus har också bott i Alingsås i 20 år, har varit engagerad som fotbollsledare i Holmalunds IF i 10 år, är medlem i Lions och har ett brett nätverk i kommunen redan från dag ett.

– Det är absolut ett plus att han har en lokal förankring och känner till vår kommun, även om det inte varit avgörande. Senast har han varit fyra år på Swerea (Svenska forskningskoncernen för industriell förnyelse och hållbar tillväxt) som många säkert känner till. Allt som allt har han en profil som vi verkligen tror på utifrån det omfattande uppdraget, säger Haggren.

Även kommunstyrelsens ordförande Joakim Järrebring (S) och vice ordförande Daniel Filipsson (M) står eniga bakom rekryteringen av Magnus Thordmark.
– Hela tanken med Alingsås Business Center är att vara ett verktyg för samförstånd, samverkan och samarbete i näringslivsarbetet. I det arbetet kommer Magnus Thordmark ha en nyckelroll, säger Joakim Järrebring.

Daniel Filipsson fyller i:
– Det här handlar ju inte om att all börda läggs på en person, men det behövs en person som har kunskap och erfarenhet nog att skapa en samhörighet och lagkänsla i näringslivsarbetet. Det är min uppfattning att Magnus har det som krävs.

Magnus Thordmark själv är mer än redo att ansluta till Alingsås Business Center.
– Jag lockades av att vara en del av den riktade satsning som nu görs på näringsliv i Alingsås i och med skapandet av Alingsås Business Center. Nu finns det förutsättningar att göra något riktigt bra, och det känns väldigt roligt att det finns en tilltro att jag är rätt person för att leda det här arbetet. Jag ser det som en väldigt spännande möjlighet.

Fakta: Magnus Thordmark

Ålder: 49
Bor: Öjersjö, Partille.
Erfarenhet: Manager på Swerea, VD på Flexoprint, VD på IUC, Industriellt utvecklingscenter i Sjuhärad. utvecklingschef på TA Hydronics mm.
Vad vet du om Alingsås?: Alingsås är den kommun jag bott längst i, 20 år, även om jag sedan årsskiftet bor i Öjersjö. Det är i Alingsås jag sett de senaste filmerna på bion, tagit med mig vänner,nära och kära på restaurang, handlat, fikat, roat mig på Potatisfestivalen, hejat fram AHK till SM-guld, engagerat mig i föreningslivet. Mycket av engagemanget har jag fortfarande kvar i kommunen och så fort jag får chansen vandrar jag gärna i skogarna i Alingsås, tar ett dopp i någon av sjöarna eller varför inte en tur med båten som jag har liggande i Mjörn. Så jag känner att jag kan en hel del om Alingsås, och med den vetskapen i ryggen vet jag att jag kommer stortrivas med att jobba i kommunen och med företagarna här.
Gör helst en ledig dag: Börjar dagen med kaffe, radio och tidning i sängen. Äter en lång och god frukost. Sen en utflykt i naturen eller kulturbesök. Ett träningspass, gärna innebandy eller tennis. Avsluta dagen med att äta middag med familjen.
Tillträder: augusti 2016