Med start idag erbjuds kunder som handlar i någon av Lindex butiker att runda upp sitt köp med 10 kronor till förmån för UNHCR:s arbete för barn på flykt. Pengarna som samlas in kommer att hjälpa tusentals familjer att få tak över huvudet, kläder, vatten, mat och tillgång till sjukvård.

-Vi är oerhört glada över att Lindex stöder UNHCR:s arbete med att ge livräddande stöd till barn på flykt, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare på Sverige för UNHCR. Engagemanget från Lindex kommer att ge fler människor som tvingats fly en möjlighet till en tryggare tillvaro.

Just nu tvingar krig och förtryck i Syrien, Afghanistan och Eritrea miljontals människor att lämna allt bakom sig och göra den farliga resan till säkerhet. Hundratusentals av dem riskerar sina liv i desperata försök att ta sig till Europa. UNHCR, FN:s flyktingorgan, leder arbetet för att skydda dem som har tvingats fly – ett arbete som aldrig har varit mer relevant än nu.

-Vi är alla djupt berörda av den pågående flyktingkatastrofen. Vi kommer därför tillsammans med våra kunder att stödja UNHCR:s mycket viktiga arbete i att hjälpa barn på flykt. Vi tror att det är en fråga som engagerar många av våra kunder och hoppas på att samla in rekordstora summor till detta viktiga ändamål, säger Elisabeth Peregi, Sverigechef på Lindex.