När Borås Golfklubb återkommer som arrangör på Nordea Tour med damtävlingen Borås Ladies Open finns stora förhoppningar på spelarna i det egna elitlaget.

– Det är klart att vi hoppas det ska gå bra för Maria Rydström, Jessica Karlsson, Frida Gustavsson-Spång och Johanna Larsson. De har nog ganska stora förväntningar på sig själva också, säger klubbchefen Maria Blomqvist, som ser framemot tävlingen.

Det var ju länge sedan vi hade ett Nordea Tour-event. Då var det Borås Open som var en herrtävling. Jag vågar också lova en bana i superskick.

– Borås Ladies Open avgörs den 3–5 juli och har en prissumma på 35 000 euro. Det blir ingen lätt uppgift för hemmaspelarna för startfältet ser ut att bli starkt i tävlingen som ingår på Letas, undertouren till damernas Europatour. En spelare att se upp med är Jessica Ljungberg från Frösåker GK i Västerås, som är bästa svenska med en tredje plats på Nordea Tour-rankingen.

22-åriga Ljungberg visade i PGA Halmstad Ladies Open på Haverdal, där hon knep en andra plats, att hon gått framåt i år.

– Jag tränar varje dag och tycker att jag utvecklas åt rätt håll. Jag slår ganska rakt och puttar rätt stabilt. Jag gillar inte att plugga. Vill bara spela golf. Det får jag göra nu, säger västeråsspelaren som valde bort collegestudier till förmån för golfen.

Målet är förstås att ta sig vidare ut på de större tourerna.

– Jag siktar på ett av de fem korten till Europatouren, som man får om man kommer topp fem på Letas-rankingen. Går inte det gäller det att komma bland de 20 främsta så att man går direkt in i slutkvalet till Europatouren, säger Jessica Ljungberg.