Stallyckan i Marks kommun är nu godkända att bedriva daglig verksamhet enligt Borås stads valfrihetssystem, och startar nu upp Kusehuset för personer som omfattas av LSS, personkrets 1. Den dagliga verksamheten Kusehuset erbjuder arbetsuppgifter kring skötseln av mindre hästgård med hundar, hästar och kaniner. Verksamheten vill även kunna fungera som en sluss vidare ut i arbetslivet.

– Vi är stolta och glada över att äntligen starta igång vår verksamhet och hoppas så klart att många skall vara intresserade. Vår tanke är att skräddarsy arbetsuppgifter efter varje deltagares önskemål, förmåga och behov och att vi inte skall fungera som slutstation utan istället kunna använda vårt stora kontaktnät för att hjälpa våra deltagare vidare ut till praktikplatser eller arbete, säger Stallyckans VD Jeanette Kobilsek.

Stallyckan har i flera år haft verksamhet på gården, och kommer fortsätta med lägerverksamheter, besök för särskolor, anhörigaktiviteter m.m. men utökar nu alltså med en daglig verksamhet om 6 platser.

Stallyckan har ett nätverk inom både hästnäringen och hundverksamheter vilka Stallyckan bistår med då intresse och förmåga finns. Exempel på detta kan vara möjligheten att arbeta för att så småningom avlägga hästskötarexamen eller utbildning för att arbeta på hunddagis.

Arbetstagarna erbjuds även individuell anpassade och målinriktade aktiviteter såsom ridning och hundträning m.m. Dessa delar ingår i daglig verksamhetens ordinarie schema.