Idag blev truppens nionde spelare klar för 2015/16. Det är Borås Basket-produkten Christoffer Almstrand som kommer tillbaka efter sju säsonger på annat håll. Planen är att den 204 centimeter långa ”stretchfyran” ska skapa ytor åt laget med hjälp av effektivt trepoängsskytte. Almstrand flyttar till Borås under juli månad och är redo för lagträningar fr.o.m. 1 augusti.

Det är möjligt att 25-årige Christoffer Almstrands namn är okänt för Borås Baskets publik. Men han kommer från Borås och har faktiskt gjort fyra matcher för klubben i Basketligan. Det var säsongen 2007/08. Sedan dess har den 204 centimeter långa forwarden skaffat sig erfarenhet från spel med både Nässjö och Malbas i Basketettans toppskikt.

– 2008 flyttade jag och coach Henrik Svensson [numer Malbas] till Nässjö. Jag spelade där i två år. Henrik var bara en säsong i Nässjö innan han flyttade till Malmö. Efter mitt andra år i Nässjö hörde han av sig och värvade mig igen. I Malbas har jag varit de senaste fem säsongerna, berättar Christoffer Almstrand.

Men varför stannade han inte hos Malbas när klubben inför 2015/16 äntligen tog steget upp i Basketligan?

– När James Pedersen [assisterande coach i Borås Basket] och Jonas Larsson [sportchef i Borås Basket] hörde av sig så kändes det jätteroligt – att de ville ha mig. Sedan kändes det ganska skönt och lagom med ett miljöombyte. I stort sett har jag haft Henrik Svensson som coach sedan jag gick i sexan. Det ska bli väldigt kul att komma hem, förklarar Almstrand.

Christoffer Almstrand är en rörlig och snabb forward med ett bra trepoängsskytte och med lagförsvar som en styrka. I Basketettan har han fått spela på positionerna 3, 4, och 5 beroende på behov, men i Borås Basket är han tänkt som en ”stretchfyra”.

– Planen är att jag ska komma in från bänken med energi och göra det bästa av de minuter jag får spela, säger Almstrand.

Flyttlasset till Borås går i slutet av juli. I god tid för att vara redo då lagträningarna drar igång den 1 augusti.

– Kul att Christoffer Almstrand kommer hem till Borås igen efter att ha fått erfarenhet i både Nässjö och Malbas. Vi vet att Christoffer är en härlig kille och duktig spelare. Nu är det dags för honom att tävla på liganivå. Extra glädjande är det att kontraktera en egen produkt, säger sportchef Jonas Larsson.