Champions Cup är innebandy på absolut högsta nivå med världens bästa klubblag för både damer och herrar. Turneringen kommer 2016 att spelas 30 september till 2 oktober i Boråshallen. Champions Cup är årligen återkommande och spelas i Sverige, Finland, Tjeckien och Schweiz. Att både damer och herrar spelar samma turnering samtidigt gör innebandyn unik. Senast turneringen spelades i Sverige var 2012 då Dalen stod som arrangör i Umeå.

– Vi är stolta att på nytt få arrangera en prestigefylld internationell tävling av högsta klass i Sverige och ser fram emot att tillsammans med Borås välkomna världens bästa klubblag för damer och herrar. Vi har goda erfarenheter från Borås som arrangör och känner oss trygga med att vi tillsammans levererar ett bra Champions Cup i Boråshallen, säger Tomas Engholm, ordförande för Svensk Innebandy.

Champions Cup 2015 avgörs i Mlada Boreslav, Tjeckien och Sverige representeras där av KAIS Mora (dam) och IBF Falun (herr). En delegation från Svensk Innebandy, Borås och arrangörsföreningen Fristad GoIF finns på plats för att ta över stafettpinnen och evenemanget inför 2016.

– Senast vi välkomnade ett stort innebandyevenemang till Borås var Finnkampen 2013, då bjöd vi på en riktig innebandyfest. Champions Cup passar oss storleksmässigt perfekt då vi både har arenan och organisationen att ta emot och stötta upp. Vi har ambitionen att leverera den bästa turneringen någonsin, säger Ulf Olsson kommunstyrelsens ordförande i Borås Stad.

Turneringen spelas med direktutslagning. Kvartsfinaler under fredagen, semifinaler under lördagen och finaler samt placeringsmatcher under söndagen. I turneringen deltar sex damlag och sex herrlag. Lagen kvalificeras enligt följande:

Mästarlagen från Finland, Schweiz, Sverige och Tjeckien (4 lag)
Vinnare av Euro Floorball Cup(1 lag)
Ett extra lag från arrangerande land (1 lag)