Nicolas Olivier Richard, Nor Autonom – blev årets VINNARE av ACTE:s internationella och prestigefulla modepris. Nicolas vann Show Up Fashion Award 2013 i Borås och blev nominerad av Borås Stad till årets modetävling i Riccione. Priset delades ut på Riccione Moda Italia i Riccione den 24 juli 2015. Utöver prissumman, 8000 EUR, fick Nicolas även äran att vinna denna prestigefulla Europeiska tävling, i konkurrens med tävlande designers från bland annat Frankrike, Belgien och Italien.

― Jag är överraskad och glad! Jag förväntade mig inte att vinna, säger Nicolas. Detta har varit en mycket positiv och berikande upplevelse. Jag uppskattar nomineringen till tävlingen och självklart det är kul att vinna.

Borås Stad är medlem i ACTE sedan 2013. ACTE står för ”European Textile Collectivities Association” och är en sammanslutning av kommuner inom EU, som liksom Borås har en lång textil historia. Till årets tävling i Riccione, nominerade Borås Stad även Alina Bendikova, vinnare av Show Up Fashion Award 2014.

Borås har därmed vunnit tävlingen två år i rad. Förra året genom Carolina Rönnberg som vann – Show Up Fashion Award 2012 – och i år genom Nicolas Olivier Richard, Nor Autonom. – vinnare av Show Up Fashion Award 2013. Resultaten bekräftar framgången av de satsningar som Borås Stad har gjort i Marketplace Borås och Textil Fashion center.