Orienteringsfamilj, elitlöpare eller vanlig Svensson som aldrig provat orientering tidigare. Det spelar ingen roll, O-Ringen 2015 har banor, discipliner och klasser för alla oavsett förkunskaper, fysik och liknande.

– Vi vill självklart visa upp allt fantastiskt som finns inom orienteringssporten och erbjuda ett enkelt sätt för alla att ta del av O-Ringen. Veckan i Borås ska vara en folkfest där alla kan delta. De stadsnära etapperna erbjuder också unika möjligheter för den som enkelt vill prova på, man kan t o m byta om och duscha hemma, få en kort utbildning innan start och springa en open-bana, säger generalsekreterare Maria Krafft Helgesson.

O-Ringen 2015 erbjuder inte mindre än 12 olika discipliner och därunder ett oräkneligt antal klasser. Utbudet är således bredare än någonsin och med O-Ringenstaden ett stenkast från Knalleland erbjuds Boråsaren en unik möjlighet att ta del av idrottsfesten på nära håll med O-Ringentorget med utställare och restaurang, kiosker m m. Eller bara insupa atmosfären och ta del av prisutdelningar och kvällsunderhållning.

– För att göra det ännu lättare har man möjlighet att öva eller rent av utbilda sig. Under våren släpps nya Hitta Ut-kartor och vi arrangerar O-Ringenskolan vid ett 10-tal tillfällen där vem som helst kan komma och prova på orientering och/eller lära sig mer. Dessa kvällar kommer att arrangeras av de olika arrangörsklubbarna runt om i Boråsbygden, på olika platser för att öka tillgängligheten, fortsätter Maria Krafft Helgesson.