Nu finns ett urval av böcker för långlång på Vimpeln-Alingsås Köpcenter. Detta är ett samarbete mellan Alingsås Bibliotek och Vimpeln. Detta blev verklighet efter att bibliotekschef Johan Edgren tagit kontakt med mig, säger Vimpelns centrumledare Henrik Melin.

Från och med onsdagen 9 mars så går det alltså att låna böcker på Vimpeln. Titlarna varierar och det är mest skönlitteratur men även en del barnböcker och ”man lånar med sitt samvete”. Enkelt uttryck så är det bara att ta med sig boken man vill låna och läsa, den är förvisso tydligt märkt med att den tillhör Alingsås Bibliotek, men lånet registreras inte på traditionellt sätt. Bokhyllan kommer att övervakas och tiden framöver får utvisa huruvida böckerna kommer lämnas tillbaka.

-Detta sätt att låna ut böcker är inte helt nytt och det har tidigare visat sig att böckerna kommer tillbaka. Säger bibliotekschef Johan Edgren.

-Detta är ett första steg och vi kommer att utveckla vårt samarbete med fler ”läsprojekt” här på Vimpeln och det känns väldigt spännande. Vad det blir och när det blir av får vi återkomma till, säger Henrik Melin.