Som en del av Borås rent och snyggts strävan mot ett renare Borås har boråsarna under våren uppmanats att fota ett rent och snyggt Borås och lägga upp bilden på Instagram med taggen #boråsrentochsnyggt. Cirka 730 bidrag kom in under ett par veckors tid.

– Vi är otroligt nöjda med att så många deltog. Vi fick in fler och finare bilder än vi någonsin hade kunna drömma om, säger Annika Klemming, kommunikationsstrateg på Stadskansliet som är ansvarig för tävlingen.

En jury bestående av representanter från Borås rent och snyggt har nu utsett totalt sju vinnarbilder.

Förstapriset gick till Jens Eliassons bild med motiveringen:

Fotografen har funnit ett nytt och spännande perspektiv av vår vackra stad trots att motivet är välkänt: Viskan och Stadsparken. Bilden känns visionär och andas framtid. Med en harmonisk färgskala och en balanserad komposition fångar bilden ett rent och snyggt Borås som vi alla kan vara stolta över.

Tony Janzon tog hem ett pris för sin bild tagen bakom Textile Fashion Center.

– Om vi tillsammans sorterar och slänger skräp i papperskorgar och återvinningsstationer så sparar vi massor av pengar. Detta kan istället investeras i Borås gemensamma framtid, nämligen barnen och skolan, säger han.

Mikael Lundell hade precis som förstapristagaren Jens Eliasson fotat Stadsparken.

– Borås är för mig förknippat med miljötänkande. Det är en vacker stad med positiv framtidsutveckling! Alla i Borås är viktiga för få staden till en trygg och snygg miljö, säger han.

Från den 14 september och en månad framåt kommer många av bilderna att visas i en utställning på Orangeriet i Borås.

Första pris är en systemkamera från Nikon. Övriga vinnare får presentkort från Borås City och Knalleland.