Vad är väl en bättre uppladdning än förband under Sommartorsdagarna®? Riviga riff, poetiska texter och riktig rock’n’roll kommer det bjudas på när sommarens förband intar scenen på Stora Torget.

Mollgan

Mollgan är rapparen från Göteborg som vägrar forma sig efter facket du vill sätta honom i. Soundet är ofta en godispåse av inspirationskällor där den gemensamma nämnaren är färgstark hiphop med mycket hjärta, och en nästan oresonligt smittsam energi. Den senaste tiden har Mollgan turnerat genom landet tillsammans med sin super-ensemble beståendes av Willy Wong på keyboard/saxofon och Ms Dumbuya på sång där live-instrument kombinerats med samplingar, scratch, trummaskiner, sång och rapp, för att skapa ett levande och unikt kaos på scen.

På plats på Stora Torget: 4 juli kl. 19.00

Liljeberget

Liljeberget är en modern orkester utan ramar som ämnar att berätta sanna historier och lögner till toner av simpel musik. Lyriken är på svenska och musiken har sina influenser i svensk indiepop, rock och punk. Efter mångårig erfarenhet av olika Borås-band så bestämde sig barndomskamraterna att skapa detta projekt där medlemmarna ges utrymme att skapa låtar utan begränsningar till genre.

På plats på Stora Torget: 11 juli kl. 19.00

Brave New Animals

Med influenser som Nick Cave and the Bad Seeds, Lana Del Rey och The Sounds, vill Brave New Animals genom musiken ta fram det vackra som finns i det sköra och känslomässiga. Alternativ rock åt det melankoliska hållet som skiftar mellan det lågmälda och minimalistiska, till det storslagna och energiska. Kontraster är ett genomgående tema i musiken, där det maskulina och feminina mixas i både sång och text. Texterna berör de tidlösa ämnena lust, kärlek, mörker, hopp och identitet.

På plats på Stora Torget: 18 juli kl. 19.00

Feral Mind

Med fötterna stadigt på en mylla av svängig rock’n’roll och influenser från 70-talshårdrock, funk och prog är nu detta Göteborgsbaserade band redo att inta scenen i Borås. Bandet kan liknas vid Hellacopters, Graveyard – ja, massa svinbra svensk rock helt enkelt!

På plats på Stora Torget: 25 juli kl. 19.00