Spaden har nu satts i marken för produktionen av 28 nya hyreslägenheter i Alideberg, Borås. ”Vi vill bidra till att det byggs fler bostäder och det här projektet är ett viktigt steg i den riktningen”, säger Willhems VD, Mikael Granath.

I stadsdelen Alideberg bygger Willhem, tillsammans med entreprenören Peab, ett nytt flerbostadshus med 28 moderna lägenheter i hyresrättsform. Tisdagen den 22 november togs det symboliska första spadtaget för projektet. På plats fanns, förutom representanter från Willlhem, Stefan Lindvert, arbetschef på Peab, samt Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Borås.

Ulf Olsson (s) är nöjd med att projektet nu är igång:

– Borås växer och det finns ett stort behov av nya bostäder. Vi är glada över att det blir hyresrätter och där ser vi Willhem som en viktig och långsiktig aktör.

– Genom vårt senaste förvärv har vi blivit en betydande aktör i Borås. Men vår ambition är inte bara att förvalta, vi vill också bidra till att det byggs fler hyresrätter. För oss är det här en milstolpe och vi ser fram emot att fortsätta på den vägen, säger Willhems vd Mikael Granath.

Även Willhems nyproduktionschef, Rikard Norström, tycker att projektet är en viktig markör:

– Att starta byggnationen av Gräshoppan känns extra roligt eftersom det är vårt första nyproduktionsprojekt i egen regi här i Borås.

Uthyrningen av lägenheterna startar preliminärt sommaren 2017. Inflyttningen är beräknad till årsskiftet 2017/2018.