Under festivaldagarna, 4-6 september lockade No Limit Street Art 18.600 besökare (mätningen gjordes fre-sön). En ökning med drygt 50%, jämfört med föregående år, det visar en av två sammanfattande undersökningar. För 98% har No Limit väl eller mycket väl uppfyllt förväntningarna och betygen på Borås som besöksmål och satsningen på kultur i det offentliga rummet är mycket höga.

  • 4-6 september besöktes No Limit av 18.600 personer (mätningen gjordes fre-sön)
  • De turistekonomiska effekterna uppgick till 1,4 miljoner kronor
  • För 98 % uppfyllde No Limit förväntningarna (5,8 på en 6-gradig skala)
  • 174 redaktionella inslag med en räckvidd på 9,7 miljoner människor
  • Uppskattat annonsvärde för redaktionella inslag; 4.800.000 kr
  • 15.000 kartor har hämtats fram till slutet av oktober
  • No Limit toppar listan över ”saker att göra i Borås” på TripAdvisor

Förekomsten av No Limit i sociala medier har mer än dubblerats jämfört med 2014 och en lång rad internationella street-art magasin och webbplatser har gjort redaktionella inslag (exempelvis; Brooklyn Street Art, I Support Street Art, Juxtapoz, Street Art News, Upper Playground, WideWalls, Arrested Motion, Graffitistreet m fl). De filmer som producerades under årets festival har i dagsläget setts av drygt 110.000 människor och på instagram finns över 4.000 bilder taggade och relaterade till No Limit.

– Det känns som konsten från No Limit fått sitt verkliga erkännande i år. Många har kommit till Borås under hösten för att delta i guidade turer och varje dag ser vi människor på stan med kartor i händerna som upplever verken på egen hand, säger projektledare Stina Hallhagen.

– Festivalen är långtifrån enbart ett konstprojekt, det har på ett markant sätt utvecklat staden, stoltheten och ryktet. Glädjande kvitton på detta är bl a att No Limit erhöll Borås Stadsbyggnadspris, i kategorin mark, landskap och stadsmiljö, tidigare i år samt en nominering till Placebrander of the year, som ”premierar imponerande insatser inom platsmarknadsföring”, säger Helena Alcenius, VD BoråsBorås TME AB.

Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014. 2015 hölls festivalen i Borås den 3-6 september 2015. No Limit 2015 innehöll alltifrån storskaliga muralmålningar, små träfigurer och stencilkonst till konst skapad med kritor. No Limit är också representerat på Google Cultural Institute.

No Limit Street art arrangeras i samarbete mellan BoråsBorås TME AB och Kulturförvaltningen, Borås Stad. Festivalen är delvis finansierad av Västra Götalandsregionen.