800 personer deltog i invigningen av Lights in Alingsås i fredags, och under helgen har över 6000 personer gått själva ljusslingan – med eller utan guide.

6000 personer på en helg är en siffra vi känner oss mycket nöjda med, säger Angelica Larsson, projektledare Lights in Alingsås. Totalt brukar runt 80 000 personer ha besökt staden och Lights in Alingsås när oktobermånaden är över, och samma antal besökare hoppas vi givetvis få i år.

För den som missade själva invigningen finns möjlighet att se den 3D-film som visades inne i Estrad Alingsås foajé under hela oktober. Under resten av ljusmånaden kommer flera aktiviteter i veckan arrangeras för allmänheten under kvällar och helger.

– De senaste årens kringarrangemang som ”Barnens ljuskväll”, ”Running Lights” samt ”Light Night Shopping” drar många besökare vilket givetvis är enormt glädjande. Både handlare och sponsorer drar nytta av detta att så många kommer till Alingsås på grund av det stora ljusarrangemanget, avslutar Larsson.

En upplysande tur 

Varje kväll utgår guidade visningar längs ljusslingan från Alingsås Turistbyrå som tar cirka en och en halv timma. För den som har svårt att ta sig runt till fots kan boka en tur med häst och vagn. Här får besökaren höra mer om ljusets historia, om arbetet bakom själva ljusinstallationerna och detaljer om de internationella ljusdesigners och deras arbete.

 

Lights in Alingsås pågår 25 september – 1 november.