Lili-Ann jobbar i svenska kyrkan och hade i onsdags förmiddag ett ärende till krematoriet på Göta. När hon skulle åka ut därifrån, så stod det en tjej och lockade på en lösspringande hund. Lili-Ann gick då och frågade om hon ville ha hjälp.

– Denna hanhund sprang där lös utan halsband eller något och ingen såg ut att leta efter honom. Tjejen skulle med sin egen hund till djursjukhuset, så Lili-Ann sa att hon tar hunden och åker med den till boråspolisen. Det var en så otroligt snäll och lugn hund. Hoppade bara in i min bil och satte sig.

Boråspolisen lovade att ringa om hunden blev hämtad. Jag delade då detta i gruppen: Borås hundägare på Facebook. Hörde ingenting den dagen. Åkte till polisen på torsdagen och de hade chippat den, men inte hittat någon ägare. Delade då detta i ytterligare en Facebookgrupp. Där har över 900 personer delat mitt inlägg. Folk som har skickat till mig och vill ta hand om honom om inte ägaren hört av sig. Jag var hos polisen i dag och då var hunden på ett jourhem. Jag fick ett namn man kunde ringa på måndag Stefan Gustavsson 114 14, säger Lili-Ann.

Lili-Ann, avslutar med att säga: Det gör så fruktansvärt ont i mig att ingen saknar hunden, tänker på honom hela tiden. Hoppas av hela mitt hjärta att det ordnar sig för honom . Så lugn och fin ” kille”. Man blir varm i hjärtat av att så många fina människor bryr sig och hjälper till och delar.

Är du ägare till hunden eller vet vem som äger hunden? Då kan du tidigast på måndag ringa Polisen på 114 14 och fråga efter Stefan Gustavsson.