Nu ska fler få chansen att upptäcka Höga Kustens unika smaker. I augusti är det premiär för Smakfest Höga Kusten, en mat- och dryckesfestival som samlar regionens främsta restauratörer och producenter.
Det är hög tid att uppmärksamma Höga Kustens unika smaker och besökarna kommer få uppleva allt från pop-up restauranger och smakgata till workshops och cook-alongs, säger initiativtagaren Eva Jilkén. 

 

Höga Kusten är hetare än någonsin och nya initiativ duggar tätt. Nu är det snart premiär för Smakfest, en mat- och dryckesfestival som fokuserar på de lokala smakerna.
– Det är hög tid att uppmärksamma Höga Kustens unika smaker och besökarna kommer få uppleva allt från pop-up restauranger och smakgata till workshops och cook-alongs, säger initiativtagaren Eva Jilkén.


Något för alla smaklökar
 
Förutom de kanske självklara ingredienserna som tunnbröd och surströmming hittar man pop-upp restauranger med bland annat White Guide renommerade Linnéa och Peter och Ulvö Hotel. Under dagen finns även lokala mat och dryckesproducenter på plats för att visa upp sina produkter och låta besökarna ta del av intressanta seminarier och workshops. På kvällen arrangeras långbordsmiddagar, lägereldsmiddagar, cocktailbar och ginprovning.
Det kommer finnas något för alla, barn som vuxna, erfarna som nyfikna, säger Eva.

Enorm uppslutning
Att det funnits en längtan efter att få visa upp sitt hantverk bland regionens aktörer råder det ingen tvivel om. Totalt deltar ett tjugotal företag och organisationer från Örnsköldsvik, Härnösand, Sollefteå och Kramfors.