Under juli månad släpptes Niantic, The Pokémon Company och Nintendos världssuccéspel Pokémon Go i Sverige. Skriverierna om spelet har fått såväl spelvärlden som medierna att fullkomligt koka hela sommaren – att detta fenomen tagit världen med storm är ett faktum. Nu instiftar svenska it-bolaget Consid världens första Pokémon Go-stipendium på 30 000 kronor, ett stipendium som syftar till att finansiera en Pokémon Go-resa där stipendiaten får möjlighet att göra en Pokémon Go-resa till valfri plats världen över. ”Spelet har skapat ett internationellt community likt inget annat. Det skapar ett helt nytt sammanhang för miljontals människor världen över. Vi ser ingen anledning till att inte stötta detta”, menar företagets Brand Manager, Beatrice Carpvik.

Under juli månad släpptes Niantic, The Pokémon Company och Nintendos världssuccéspel Pokémon Go i Sverige. Skriverierna om spelet har fått såväl spelvärlden som medierna att fullkomligt koka hela sommaren – att fenomenet Pokémon Go tagit världen med storm är ett faktum. Det svenska it-bolaget Consid, med verksamhet på 13 orter runtom i Sverige, blir nu först ut i världen med att instifta Pokémon Go-stipendiet.

Pokémon Go-stipendiet syftar till att en utvald stipendiat får möjligheten att göra en Pokémon Go-resa till en valfri plats världen över för att spela Pokémon Go i en ny, eftertraktad miljö, men även möjligheten att inom ramarna för stipendietuppgradera sig i spelet genom att exempelvis köpa pokéballs eller lure models ges. Vem som helst som spelar Pokémon Go får ansöka om stipendiet, vars värde är på 30 000 kronor.

Beatrice Carpvik, Brand Manager på Consid, är exalterad över att företaget instiftar Pokémon Go-stipendiet och hoppas på många sökande:

– Det känns som att det inte spelar någon roll vart man befinner sig – Pokémon Go-spelarna finns precis överallt. Det borde onekligen finnas ett stort intresse för detta stipendium.

Hon betonar även de fördelar spelet för med sig:

– Det finns så otroligt många fördelar med spelet – dels aspekten av den digitala revolution spelet har kommit att bli, dels den sociala aspekten, men även det faktum att så många är ute och rör på sig när de spelar. Det är jättepositivt.

Ett spel som skapar sammanhang – och tillhörighet

Consid menar på att de ser tydliga kopplingar mellan den effekt som Pokémon Go har haft på världen och företagets egen vision:

– Vår vision är att skapa sammanhang i världen genom de lösningar som vi utvecklar för våra kunder. Det Niantic, The Pokémon Company och Nintendo har skapat i och med Pokémon Go går otroligt väl hand i hand med detta. Spelet har skapat ett internationellt community likt inget annat. Det skapar ett nytt sammanhang för miljontals människor världen över och får människor som utan spelet förmodligen aldrig hade träffat varandra att träffas, i verkligheten eller online, och känna en tillhörighet – man är ”en av Pokémon Go:arna”. Jag är övertygad om att spelet tillför en enorm glädje och säkert även botat en hel del ensamhet runtom i världen. Sedan ligger det otroligt långt fram rent digitalt, och visar på en unik möjlighet att använda sig av en applikation ute i det fria. Som it-bolag i digitaliseringens framkant ser vi ingen anledning till att inte stötta detta, menar Carpvik.

Fem snabba om Consids Pokémon Go-stipendium

Vad är syftet med stipendiet?

– Syftet är att uppmärksamma en individ som utmärkt sig lite extra i sitt spelande. Vi vill uppmärksamma någon som på ett eller annat sätt gjort sig extra väl förtjänt av ett stipendium som detta.

Vad innebär stipendiet?

–Pokémon Go-stipendiet är på 30 000 kronor och syftar till att en utvald stipendiat får möjligheten att göra en Pokémon Go-resa till valfri plats världen över för att spela Pokémon Go i en ny, eftertraktad miljö. Även möjligheten att uppgradera sig i spelet genom att exempelvis köpa pokéballs eller lure models ges i och med stipendiet.

Varför just ett Pokémon Go-stipendium?

– Vi ser en tydlig koppling mellan spelet och den värdegrund vi har som bolag. Därför kändes det naturligt att skapa just ett Pokémon Go-stipendium.

Vem kan ansöka om Pokémon Go-stipendiet?

– Vem som helst som spelar Pokémon Go kan fylla i sitt Pokémon Go-CV på consid.se och ha chansen att få ta emot stipendiet. Ansökan är öppen till och med den 30 september.

Vem utser stipendiaten?

– Det gör en av Consid tillsatt jury.

 

Ansökan görs genom att fylla i sitt alldeles egna Pokémon Go-CV HÄR och skicka in detta senast den 30 september.