Barn från socialt och ekonomiskt utsatta familjer får möjlighet att åka på fotbollsläger genom ett förstärkt samarbete mellan IF Elfsborg och Erikshjälpen.

I morgon, fredag den 24 april klockan 11.00, bjuder Erikshjälpen och IF Elfsborg in till en pressträff för att berätta om den nya satsningen. Pressträffen hålls i Erikshjälpens second hand-butik i Borås.

– Vi är mycket glada över att kunna inleda ett samarbete med Erikshjälpen som vi anser är en av de mest trovärdiga organisationerna i Sverige. Dessutom är vi båda engagerade i att göra bra saker för vår region och vi hoppas att detta är starten på ett långsiktigt samarbete, säger Stefan Andreasson, klubbchef IF Elfsborg.

Sedan 2007 arrangerar IF Elfsborg fotbollslägret Camp Elfsborg fotbollsskola på sommaren. Målgruppen är tjejer och killar som är 10-14 år gamla. Det viktiga under lägret är gemenskap och glädje, hur duktig man är på fotboll spelar mindre roll. Intresset för fotbollslägret har ökat och klubben vill utveckla verksamheten från en till två veckor för att ge fler barn möjlighet att delta. Erikshjälpen är officiell partner till Camp Elfsborg fotbollsskola och genom bidrag från Erikshjälpen kan IF Elfsborg göra det möjligt för barn i ekonomiskt eller socialt utsatta situationer att delta i lägret.

– På fritid och lov blir de sociala och ekonomiska olikheterna bland barn extra tydliga. Det kan leda till utanförskap och risk för att hamna i destruktiva miljöer. Genom samarbetet med IF Elfsborg kan Erikshjälpen ge dessa barn möjlighet till en berikande upplevelse och en uppmuntran som kan vara en morot till att fortsätta sitt engagemang inom idrotten i olika lokala föreningar, säger Birgitta Johansson, biträdande programchef på Erikshjälpen.