Den 20-22 november går boxningsturneringen The Golden Girl Championship av stapeln i Boråshallen. Med 250 deltagande boxare från 17 länder är det nu världens största fristående tävling för kvinnliga boxare.

Det är Boråsklubben BK Rebell som arrangerar turneringen som i år lockar betitlade världsmästare, europamästare och nordiska mästare till Borås för att göra upp om det åtråvärda bältet och titeln The Golden Girl.

Turneringen bjuder på världsboxare från bland annat; Ryssland, Sverige, Norge, Armenien, Finland, Danmark, Frankrike, Belgien, Tyskland, Schweiz, England, Skottland, Irland, Wales, Turkiet, Kamerun, Uganda och Polen.

– Det ryska landslaget har suveräna boxare på damsidan är naturligtvis favoriter, men inget går att förutsäga i den här tävlingen. Den tidigare tvåfaldiga mästarinnan Marielle V Hansen från Norge är tillbaka i turneringen efter två års frånvaro och är tillsammans med regerande mästarinnan Mira Potkonen, Finland, också heta kandidater till titeln, säger tävlingsledare Ray Husac.

Turneringen spänner över tre dagar, den 20-22 november, med elitgala under lördagskvällen och finaler söndagen den 22 november då det avgörs vem som plockar hem titeln och bältet.