Sveriges U19-damer blev totalsegrare i Euro Floorball Tour i Tammerfors efter segern med 7-0 mot Finland. Mest av allt imponerade målvakten Hanna Svensson som höll nollan.
– Man ska se upp för oss, säger hon.

Det var matchen som skulle avgöra fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour. Sveriges U19-damlandslag hade redan vunnit två matcher och jagade sin tredje seger. På andra sidan planen stod ärkerivalen Finland. En stenhård match var att vänta – då storspelade Sveriges målvakt Hanna Svensson.

– Det var bra försvarsspel av alla. Jag kände mig stabil hela matchen och trygg med mina medspelare, säger hon.

Svensson radade upp räddningar matchen igenom. Om det inte var med händerna så var det med benen eller masken. Samtidigt briljerade svenskorna framåt. Frida Ahlstrand gjorde 1-0 i den första perioden och fortsatte sedan med sitt sjätte mål för helgen när hon satte viktiga 2-0 i början av tredje.

– Det var nervigt, vi kunde inte slappna av någon gång. Vi trampade på och visste att vi kunde klara det här, säger Svensson.

När Finland började pressa högre fortsatte Svenssons fina dag i kassen. Hon höll tätt – samtidigt som kaptenen Alice Granstedt utökade till 3-0. Bara minuter senare gjorde Tova Eriksson 4-0, och då kändes matchen avgjord.

Det blev till slut 7-0 till Sverige. Segern var ett styrkebesked för det nya landslaget det här VM-året. I maj spelar U19-damerna VM i kanadensiska Belleville.

– Det här är ett bra bevis på att vi har en bra bredd på gänget. Man ska se upp för oss i kommande matcher, säger Svensson.