Den svenska truppen till VM i Tammerfors 4-12 december är uttagen. Här är spelarna som jagar Sveriges femte raka VM-guld.
– Det finns alla typer av spelare och allt vi önskar av en VM-trupp, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Sveriges damlandslag åker i december till finska Tammerfors för att jaga ytterligare ett VM-guld. Nu har också förbundskapten Andreas Lundmark valt sina 20 spelare som ska representera Sverige i mästerskapet.

– Det är en fantastisk upplaga som senaste åren utvecklats mycket på individnivå. Vi har använt oss av 53 spelare totalt innan vi nu har fått fram de 20 spelare vi just nu tror kommer göra ett bra resultat. Det finns alla typer av spelare och allt vi önskar av en VM-trupp, säger Andreas Lundmark.

Sverige, som kommer att åka till Finland med fem VM-debutanter, har vunnit de fyra senaste världsmästerskapen och har nu chansen att ta sitt femte raka guld. Men samtidigt är de tre främsta konkurrenterna, Finland, Schweiz och Tjeckien, otroligt sugna på att slå svenskorna i Tammerfors.

– Vi har en bit kvar innan vi når vårt maximala spel och det är precis vad vi vill. Som bäst ska vi vara 10-12 december och jag måste ändå säga att vi är på rätt väg. Allt har enligt mig gått enligt planen och även 0-7 mot Finland i september var, om inte enligt plan resultatmässigt, ändå enligt planen spelmässigt. Det låter kanske märkligt, men vi har försökt bygga på steg för steg och jag hoppas vi hittar helt rätt i december. Euro Floorball Tour senast (tre segrar av tre möjliga) var ändå en fingervisning om att vi är på väg åt rätt håll och jag tycker vi närmar oss den innebandy vi vill spela, säger Lundmark.

Sverige inleder VM-gruppspelet mot Tyskland den 4 december. Sedan väntar två till gruppspelsmatcher mot Tjeckien och Lettland och efter det en eventuell kvarts- och semifinal. VM-finalen spelas 12 december i Hakametsä Ice Hall i Tammerfors.

– Det krävs att vi är lagom ”kaxiga” och ändå behåller ödmjukheten. Jag tvivlar inte en sekund på att tjejerna vet vad som gäller och jag känner mig oerhört trygg med det lag vi kommer att ställa på planen under VM. De är fantastiska spelare hela bunten, säger Lundmark.

Sveriges VM-trupp

Målvakter:
Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam IBK
Emelie Frisk, Täby FC IBK

Backar:
Moa Tschöp, KAIS Mora IF
Linn Lundström, UHC Dietlikon
Katarina Bjuhr, IKSU
Sofie Andersson, IKSU
Sanna Scheer, Rönnby Västerås IBK
Emelie Wibron, IKSU
Iza Rydfjäll, IKSU

Forwards:
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Johanna Holmbom, KAIS Mora IF
Amanda Delgado Johansson, FBC Uppsala
Amanda Larsson, Linköping IBK
Jennifer Stålhult, Täby FC IBK
Louise Wickström, Täby FC IBK
Therése Karlsson, KAIS Mora IF
Anna Jakobsson, Endre IF
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Sara Helin, Pixbo Wallenstam IBK
Josefina Eiremo, IKSU

Spelschema:
4 december 14.30: Tyskland-Sverige
6 december 18.15: Sverige-Tjeckien
7 december 11.30: Sverige-Lettland
10 december 17.30: Kvartsfinal
11 december 19.15: Semifinal
12 december 14.20: Final