Under Kristi Himmelfärdshelgen bjuder vi in till maxat med vårkänslor i city då Borås Vårmarknad arrangeras. Ett av Borås arv som är väldigt starkt är att vi var och är knallar. Vi har arbetat med detta arv och bibehåller knallekänslan genom att få marknaden växa igen, och inte enbart vara på Stora Torget, säger Lina Hjelmesten, eventkoordinator, Borås City.

På årets upplaga av Borås vårmarknad kommer runt 100 utställare. Fördelat på 65st stammisar, 35st nya utställare som gör premiär hos oss i Borås, 2st kära återvändare som vi inte sett på över 5 år. Vilket innebär att vi på 2 år har dubblerat antal utställare!

Besökare kommer få strosa längs med Torggatan, Österlånggatan, Stora Brogatan och Lilla Brogatan för att uppleva det breda utbudet. Och vi rekommenderar att ta den där extra svängen. Då somliga knallar har fått ge vika och byta plats pga att det är en byggarbetsplats kring huset på Österlånggatan. Exempelvis har Mariannelunds karameller och Kung Korv som alltid stått här fått flytta till Torggatan.

Vi vill såklart tipsa om några av nyheterna:-

Blomsterlökar och frön

Finska Delikatesser

Kristaller

Hantverkssmycken

Virkade hantverk

Tillsammans med allt som ska finnas på en marknad som godis och ballonger, hjortronsylt, kläder, leksaker, korv och ost, inredning, super 10, väskor och strumpor. Vårmarknaden bjuder även på mat och området framför Cernera förvandlas till en food court med grillad tysk korv, holländska minipannkakor, hamburgare, langos, churros, thairätter och donuts.

Vårmarknaden och butikerna har öppet: Fredag 10 maj 10.00-18.00 och Lördag 11 maj 10.00-16.00