Borås har på senare år utvecklats starkt som kulturdestination och den offentliga konsten i stadskärnan är ständigt närvarande och utökas hela tiden. Genom Borås Internationella Skulpturbiennal, No Limit Street Art i kombination med starka museer och gallerier skapas en kulturell helhet av internationella mått.

– Vi ser en stark intresseökning för Borås som kulturdestination och därför vill vi utöka samarbetet mellan alla aktörer i staden som jobbar med kulturella uttryck kring konst. Vi har tidigare samlat framförallt guidningar kring olika kulturella uttryck under delar av året. Nu tar vi steget längre och samlar en helhet kring guidningar, utställningar, museer och gallerier med innehåll som är relevant året om, säger Helena Alcenius, VD BoråsBorås TME AB.

På webbplatsen boras.com/stadensomgalleri hittar besökaren information om museer och gallerier samt aktuella och kommande utställningar tillsammans med information om guidningar som fördjupar och förstärker upplevelsen.

– Museer och offentlig konst finns naturligtvis i många städer, det som gör Borås unikt är att allt är samlat så centralt och på gångavstånd. Inom en radie av knappt 1,5 kilometer finns ett drygt hundratal installationer, skulpturer, muralmålningar samt fyra gallerier, tre museer och det textila klustret kring Textile Fashion Center, säger projektledare Stina Hallhagen på BoråsBorås TME AB.

Guidningar på museer och fördjupningar kring utställningar på gallerier pågår året om. Under sommarhalvåret (fr o m 20 maj) kompletteras upplevelsen av guidningar kring Borås Internationella Skulpturbiennal, No Limit Street Art samt en variant som blandar berättelser om den offentliga konsten i Borås.

Vi vill ge dig nya intryck
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken. Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri.

HÄR hittar du galleriet