Upptäck Sjuhärads vackra vandringsleder tillsammans med andra! Lördagen den 5:e september anordnas Vandra i Sjuhärads vandringsfestival med en mängd aktiviteter och arrangemang runtom i Sjuhärad.

Lördagen den 5:e september är det dags för den andra upplagan av projektet Vandra i Sjuhärads vandringsfestival. Under dagen kommer det att vara flera aktiviteter och arrangemang ute på vandringslederna i Sjuhärad. Sammanlagt blir det aktiviteter på sex olika leder runtom i regionen, med olika inriktningar och typer av vandringar.

På Hyssnaleden och Holleden blir det lite längre vandringar för de som vill vandra hela dagen, mellan 15 till 20 km. På Fjällastigen kommer det att bjudas på inslag av konst och kultur i samverkan med Herrljunga konst- och hantverksrunda och Textival.

Längs med Pilgrimsleden i Kindaholm blir det en pilgrimsvandring med ledare där man som besökare får möjlighet att röra sig och reflektera samtidigt.

För familjerna så är etapp A av Sjuhäradsmarschen även den en del av festivalen. Vandringen är 4,5 km och längs vägen så får barnen och de vuxna lösa roliga uppgifter innan det blir korv och dricka vid målgång. Även på Vildmarksleden vid Årås kvarn i Ulricehamn så finns det en familjevänlig vandring där Friluftsfrämjandet står för barnaktiviteterna på 4 kilometersleden och där man även kan gå hela den 8,5 km långa leden.

Passa även på att stanna kvar lite extra efter att ni har vandrat klart eftersom det på många ställen är andra aktiviteter på gång samtidigt, exempelvis i Hyssna där det är Hyssnadagen och i Kindaholm där Kindaholmsdagarna pågår.

Vandringsfestivalen är ett evenemang för att få fler att upptäcka alla vackra vandringsleder som finns i Sjuhärad och få fler att utnyttja dessa.

– Vi vill väcka ett intresse för vandring och synliggöra möjligheter för att utveckla vandringsturism i Sjuhärad. Festivalen är ett evenemang för att få fler att upptäcka alla vackra vandringsleder som finns i Sjuhärad och dessutom uppmärksammar vi en ypperlig motionsform som passar de flesta, säger Arvid Johansson, projektledare för Vandra i Sjuhärad. I festivalen finns det vandringar som passar både den erfarne och nybörjaren och har man bara ett par sköna skor och rejält med gott fika med sig så kan alla vandra, fortsätter Arvid. Dessutom finns det någon form av mat- eller fikaförsäljning på de flesta arrangemang så att humöret hålls uppe hela dagen!

Vandringsfestivalen är en del av projektet Vandra i Sjuhärad som drivs gemensamt av alla åtta kommunerna (Vårgårda, Herrljunga, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Mark, Bollebygd och Borås) i Sjuhärad. Projektet finansieras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund i samverkan med de medverkande kommunerna.