Imorgon inleds Skid-VM i Falun. Över 160 000 sålda biljetter är sålda. Biljettförsäljningen går fortsatt på högvarv, och nu släpps ytterligare biljetter till den mycket populära Lördagen den 21 Februari. Den positiva trenden när det gäller biljettförsäljningen till Falun2015 bara fortsätter. Nu har över 160 000 biljetter sålts. Den dag som det sålts allra flest biljetter till är Lördagen den 21 Februari då herrarna kommer att tävla i normalbacken. Innan dess ska både herrar och damer göra upp om medaljerna i längdåkningens skiathlon.

– Vi hade satt ett biljettak till Lördagen på 35 000 biljetter. Detta med anledning av säkerheten och att vi ville försäkra oss om att de som köper biljetter ska kunna följa tävlingarna på ett bra sätt. Nu när vi byggt upp läktare och andra tillfälliga byggnader på arenan har vi uppmärksammat att arenan kan ta emot fler besökare än vi kalkylerat med i utgångsläget. Därför släpps nu ytterligare 2 500 biljetter till Lördagens tävlingar, säger Kent Lövgren, marknadschef för Falun2015.

– Sprintbanan är enbart inne på stadion. I skiathlonen går bansträckningen klart längre ut i den fantastiska VM-terrängen. Därmed kan vi ta emot mer publik den tävlingsdagen, säger Lövgren som givetvis är mycket glad över den positiva biljettförsäljningen. Det finns biljetter att köpa till samtliga tävlingsdagar, men flera av läktarna är slutsålda. Du köper dina biljetter på www.falun2015.com. I den mån det finns biljetter kvar till tävlingsdagen kommer de att säljas på Lugnet.

– Det känns väldigt roligt att skid-VM är så populärt. Ett besök här kommer att vara en häftig heldagsupplevelse för hela familjen. Det kommer att hända mycket vid sidan av själva tävlandet. Vi har verkligen fått till en världsunik arena som aldrig tidigare skådats i skidsammanhang. Det handlar dels om vårt digra artistutbud, men även om alla de aktiviteter som finns att uppleva på arenan, och det både för barn och vuxna. Så se till att kom till Lugnet i god tid för att hinna med att uppleva allt det som ett besök på skid-VM erbjuder, säger Kent Lövgren.