Elittävlingarna i Borås den gångna helgen med SM i hoppning och fyra dagars intensivt tävlande var sista chansen för ungdomsryttarna att knipa en plats i finalerna under Gothenburg Horse Show i slutet på februari.

På söndagen reds först sista kvalet i GHS Morgonsdagens Vinnare för ryttare upp till 18 år och därefter hade deltagarna i Krafft Young Rider Cup sin sista kvalchans.

Nicole Holmén, SM-silvermedaljör i Borås, red omhoppning mot sig själv i Krafft Young Rider Cup-kvalet och vann med rätt häst för att klara sig in bland de tio som får chansen att rida i Scandinavium under Gothenburg Horse Show.
Bland dem som kvalat finns också nyblivna svenska mästaren Karin Martinsen, förra årets finalsegrare Louise Torgersen, guldmedaljören från ungdoms-OS i somras Filip Ågren och tabellsegraren efter sex kval, Rebecca Hallberg Fischer.
Finalen i Scandinavium är en internationell klass och här möter ryttarna också inbjudna internationella ungdomsryttare.

Frida Mårtensson toppar tabellen för Morgondagens Vinnare med Stanford 6. Frida Mårtensson red i finalen av Morgonsdagens Vinnare förra året och får nu en ny chans i Scandinavium.
Kvalat till ännu en final har även förra årets segrare Antonia Pettersson Häggström som nu har möjlighet att lägga ännu en finalseger till sitt CV. I helgen lade hon ett SM-silver till sina framgångar.

SM-bronsmedaljören Stella Röhlcke är också kvalad till finalen.
16 ryttare har kvalat till finalen i GHS Morgondagens Vinnare under Gothenburg Horse Show.

De kvalade ryttarna i Krafft Young Rider Cup och GHS Morgondagens Vinnare har kort tid på sig att bestämma om de ska utnyttja sin finalplats. Måndag är sista anmälningsdag till Gothenburg Horse Show.

Efter dagarna i Borås var det klart att trion Evelina Tovek, Stephanie Holmén och Victoria Wallenstam toppar Lövsta Future Challenge U 25 och har grönt ljus att starta under Gothenburg Horse Show. U25-ryttarna har kvalat på vid tre tillfällen.