På Ängsjöparken i Rydboholm råder det fullständigt kaos. Hus som står fallfärdiga, rabatter runt gården som knappt tas om hand och boende som parkerar där man inte får. Viskaforshem bryr sig inte om detta område, det säger flera av de boende, Borås Nyheter pratat med.

Husen på Ängsjövägen i Rydboholm är fallfärdiga. Fönsterbleck som är dåligt målade. Brädor på husen som är så ruttna att dessa skulle behöva bytas ut innan husen faller isär. Hösten 2014 påbörjades en renovering med att byta ut alla ruttna brädor på husen i området, men helt plötsligt så stannade arbetet av. Det är nu över ett år sedan arbetet lades ned och ingenting har hänt sedan dess. På ett av husen saknas det brädor, så vatten går rakt in i isoleringen. Sommaren 2014, skickade Viskaforshem upp två personer att tvätta tak och fasader. I flera av husen läckte det in vatten i samband med tvätten. På vintern blir det kallt inomhus, på grund av otäta fönster och dörrar, säger en boende.

– Vad gäller rabatterna runt gården, så tycker flera boende att entreprenören som Viskaforshem har som ansvarig för den yttre skötseln gör ett dåligt jobb. Buskage som växer hej vilt och därmed ser mer eller mindre ovårdat ut. Flera av träden runt gården är döda sedan länge, men står ändå kvar. När våren anländer, så brukar de flesta områden i stan rensa rent rabatterna från grus etc, men inte Viskaforshem. Här i dessa rabatter ligger det förmodligen grus, skräp kvar från jag vet inte när, säger en annan som är boende på området.

– Några boende upplyser dock bestämt att områdets största problem är felparkerade bilar. Flera personer på området parkerar var som helst. På gården, på gräsmattor, ja överallt där de kan. Fast att det är strikt förbjudet enligt Viskaforshem, som skickat ut flera lappar om att parkering på gården endast får ske vid i och urlastning. Därefter ska bilen omedelbart flyttas till anvisad p-plats eller garage. Men inte många verkar läsa lapparna. För problemet fortsätter ju.

Viskaforshem monterade upp förhyrd p-plats skyltar sommaren 2014, där man skulle få hyra sin egen parkering för runt 100:-/mån. Flera personer på området klagade till Viskaforshem om detta och ville inte betala denna avgift. Detta gjorde att Viskaforshem lade ned planerna om uthyrning av parkering och kaoset fick fortgå. Betalar man flera tusen i hyra, så ska man väl ändå ha råd med en 100-lapp för parkering, säger en boende bestämt.

Samma personer som klagade till Viskaforshem, är det som felparkerar. Detta resulterar nu i att vi få som sköter oss blir drabbade. Det är till och med så att sopbilen och de som plogar under vintern klagar till Viskaforshem att de har det svårt att komma fram på grund av felparkerade bilar. Tänk den dagen brandkåren behöver komma hit, aldrig att de kommer förbi alla felparkerade bilar.

Alla hushåll har ett eget garage, men dessa används istället som förråd. Dock ska man tillägga att alla hushåll redan har ett förråd inne i huset. Många har två bilar, men inte många av hushållen kör in ena bilen i garaget. Vilket resulterar i att parkeringsplatser fort blir upptagna, och att det står bilar överallt. Om alla körde in en av sina bilar i garaget, så skulle det bli minst tio parkeringsplatser lediga. Det går att räkna på en hand antalet personer som kör in sin bil i garaget. De klagar på att dem har massa saker i garaget. De används som förråd helt enkelt. Många säger också att garaget är för trångt för att köra in en bil i. Det fanns en granne som bodde här tidigare, som hade en stor SUV, han körde alltid in sin bil i garaget utan problem. Fick han plats med sin bil, så ska det gå att köra in en V50, V70, XC90, Renault Clio eller vad det nu än är för bil man har. Det handlar bara om lathet, säger de boende Borås Nyheter pratat med.

Obs: Flera bilder finns högst bland huvudbilden. Genom att klicka på någon av pilarna, så kan man bläddra bland dem.

 

Borås Nyheter, har försökt att nå Viskaforshem för en kommentar, dock utan resultat.