För sjuttonde året skramlar Världens Barn igång. I landets 290 kommuner går volontärer med insamlingsbössor och det ordnas konserter, idrottsevenemang, bullbak och en mängd andra aktiviteter. Samtidigt storsatsar 26 P4-kanaler och SVT genom både direktsänd gala och flera kvällar i Gokväll och flera redaktioner på SVT. Målet är att tillsammans dra in 80 miljoner kronor.

Förra årets Världens Barnsändningar gjorde succé och drog en miljonpublik som bland annat fick se fotbollsprofilen Daniel Nannskog från Helsingborg ta hjälp av IM med flera för att samla in pengar till Världens barn på Malmö C.

Årets uppdrag är utdelade och nu år insamlingarna igång. SVT följer programledarna under veckan och uppdragen ska vara avklarade till den stora galan i SVT fredagen den 2 oktober kl 20–22. Ett resultatprogram sänds sedan söndagen den 4 oktober där vi får veta hur insamlingen har gått utöver landet.

Engagemang över gränser
Föreningar och organisationer, radio och tv, kyrkor och samfund, privatpersoner och företag samarbetar för att skapa Sveriges största insamling och Världens Barn har genom detta breda engagemang blivit något av en folkrörelse där uppemot 45 000 frivilliga beräknas delta. På Världens Barns hemsida kan man se vart pengarna går och hur riksinsamlingen genomförs, till exempel vilka ungdomsgrupper som är med i årets kampanj Skramla samt vilka butiker som skänker en dagskassa till Världens Barn.

IMs många volontärer skramlar, samordnar insamlingar och ordnar marknader och popup-butiker runtom i landet. Vill du veta mer om vad vi gör på en särskilt ort, kontakta oss!

Borås Nyheter har startat en digital insamling HÄR