Hälsoveckan växer och i år är den större än någonsin. Totalt finns över 200 aktiviteter att välja på.  Veckan är till för alla, oavsett ålder och var du bor i kommunen, säger Lovisa Larsson Allansson, folkhälsosamordnare i Borås Stad.

I dag börjar Hälsoveckan i Borås, en vecka för att uppmärksamma hälsan och visa upp många av de aktiviteter som finns i staden. Vi vill uppmärksamma den bredd av aktiviteter som finns i Borås, säger Lovisa Larsson Allansson.

Hälsoveckan uppmärksammar och lyfter aktiviteter som pågår varje vecka i Borås, och kryddar det med unika aktiviteter.

Nytt för i år är att det är fler föreläsningar än tidigare år. Bland annat kommer fysikern och författaren Bodil Jönsson, freds- och konfliktforskaren Hans Abrahamsson och hälsopedagogen Cajsa Tengblad att föreläsa.

Biblioteken satsar stort och bjuder in flera lokala författare till författarträffar, bland andra Hans Rosenfeldt, Kristina Appelqvist, Ulf Lindström och Lena Matthijs.

Hälsoveckan är till för alla som bor eller verkar i Borås. I år är det dessutom fler aktiviteter på helgen.

– Nästan alla aktiviteter är gratis och de flesta behöver man inte föranmäla sig till, säger Lovisa Larsson Allansson.

För alla som i somras fastnade för Pokémon Go, eller de som vill pröva på, ordnar Hestra Midgårds fritidsgård en Pokémon-promenad. Om du är intresserad av att lära dig dansa har Borås dansförening öppnat sina dörrar. Så ta tillfället i akt att prova på Lindy hop, boogie woogie eller bugg.

Naturligtvis finns populära aktiviteter som stavgång, sagostunder för barn, hälsofrukost och meditation kvar i år.

Hälsoveckan pågår mellan den 17 oktober till 23 oktober. Hälsoveckan uppmärksammar hälsans olika delar genom till exempel bra matvanor, fysisk aktivitet, sociala och kulturella aktiviteter.

Läs mer om hälsoveckan och se programmet HÄR.