Best Western Hotels stödjer Bris och är sponsor till Nordea Tour, den svenska proffstouren, via avtal med Svenska Golfförbundet. Genom ett unikt samarbete ges unga golftjejer möjligheten att spela med proffsen.

Bris står för Barnens Rätt I Samhället och är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation. Verksamheten kretsar kring stöd och hjälp till utsatta barn och unga. Men uppdraget sträcker sig längre än så. Bris jobbar för att förbättra barns och ungas villkor och rättigheter. Med utgångspunkt från barnens berättelser drivs opinionsarbete för att få politiker och beslutsfattare att uppmärksamma barnrättsfrågor. Bris är en remissinstans för lagförslag som påverkar barn och unga och ingår i ett nätverk med andra barnrättsorganisationer.

På Nordea Tour har många framgångsrika spelare startat sin proffskarriär för vidare spel på högre internationella tourer. Henrik Stensson, Robert Karlsson och Annika Sörenstam för att nämna några. Genom Best Westerns stöd blir det möjligt för golfsporten i Sverige att få fram unga, framgångsrika spelare även i framtiden. Nu vill hotellkedjan ge unga juniorer möjlighet att spela med proffsen samtidigt som de gör en insats för BRIS. Nordea Tour spelas på över 30 banor under säsongen. Före huvudtävlingen spelas en lagtävling, i form av en så kallad Pro-Am. Tävlingen på Borås Golfbana spelas 2/7, dagen före Nordea Tour tävlingen (Borås Ladies Open). Proffstävlingen spelas under tre dagar 3-5/7.

En jury bestående av representanter från Bris, Best Western Scandinavia och Borås Golfklubb har utsett Emily Ellison, Matilda Herbertsson och Lovis Joneryd att spela för BRIS-laget. De är tre unga lovande golfspelare med rätt inställning till kamratskap. Tävlingen är lagspel som består av ett golfproffs och tre amatörer.

– Vi gör detta i första hand för att ge uppmärksamhet till Bris och alla barn samt för att stödja ekonomiskt, säger Magnus Sjödin, partner- och sponsoransvarig på Best Western Hotels. Han fortsätter: – För varje poäng som Bris-laget spelar ihop så skänker Best Western en summa pengar till Bris. Blir det lyckat kommer vi att utöka denna aktivitet till flera orter nästa år.

– Vi tycker initiativet är roligt, och positivt för golfsporten. Vi har en bra juniorverksamhet på Borås GK. Det känns därför extra kul att kunna erbjuda den här möjligheten till några av våra duktiga golfjuniorer. Tjejerna som är uttagna till laget är överens om att det ska bli kul att spela för Bris, säger Maria Blomqvist, Vd/klubbchef på Borås GK.