Upptäck Sjuhärads vackra leder tillsammans med andra! Lördagen den 3:e september anordnas Cykla och vandra i Sjuhärads festival med en mängd aktiviteter och arrangemang runtom i Sjuhärad.

Lördagen den 3:e september är det dags för den tredje upplagan av projektet Cykla och vandra i Sjuhärads cykel- och vandringsfestival. Under dagen kommer det att vara flera aktiviteter och arrangemang ute på lederna i Sjuhärad, både för vandrare och cyklister. Sammanlagt blir det aktiviteter på tio olika platser runtom i regionen, med olika typer av vandringar och cyklingar. Målsättningen är att alla ska hitta någon aktivitet som passar!

Ett litet axplock av programmet ger att det på Hyssnaleden och Holleden blir lite längre vandringar för de som vill vara ute hela dagen, på mellan 15 till 20 km. I Hyssna finns det även cykelrundor för den som önskar, eller kanske är det så att några i sällskapet vill vandra och några andra cykla?

På Fjällastigen kommer det att bjudas på inslag av konst, kultur och fåglar i samverkan med Textival och Borgstena fågelsällskap.

I Kindaholm blir det en pilgrimsvandring med ledare där man som besökare får möjlighet att både röra sig och reflektera samtidigt.

I Gällstad blir det cykeltipsrunda med bl a gratis kaffestopp hos den klassiska cykelhandlaren Eks i Hulared och i Grovaretrakten har nätverket Taste the countryside extraöppet på sina gårdsbutiker och hantverksbutiker för cyklister.

Festivalen är ett evenemang för att få fler att upptäcka alla vackra cykel- och vandringsleder som finns i Sjuhärad och den service i form av restauranger, caféer och övernattningsmöjligheter som finns i anslutning till dessa.

– Vi vill väcka ett intresse för cykling och vandring och synliggöra möjligheter för att utveckla denna typ av turism i Sjuhärad. Festivalen är ett evenemang för att få fler att upptäcka alla vackra leder som finns i Sjuhärad och dessutom uppmärksammar vi en ypperlig motionsform som passar de flesta, säger Arvid Johansson och Emmy Hultberg, projektledare för Cykla och vandra i Sjuhärad.

I festivalen finns det arrangemang som passar både den erfarne och nybörjaren och har man bara ett par sköna skor, välpumpade cykeldäck och rejält med gott fika med sig så kan alla vara med, fortsätter Arvid. Dessutom finns det någon form av mat- eller fikaförsäljning på de flesta arrangemang så att humöret hålls uppe hela dagen!

Cykel- och vandringsfestivalen är en del av projektet Cykla och vandra i Sjuhärad som drivs gemensamt av alla åtta kommunerna (Vårgårda, Herrljunga, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Mark, Bollebygd och Borås) i Sjuhärad. Projektet finansieras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund i samverkan med de medverkande kommunerna.