För priset Placebrander of the Year 2015 har tävlingsbidrag från hela landet bedömts och slutligen har 5 nominerade platser valts ut. Bland de nominerade i år finns No Limit Street Art Borås.

– Det är glädjande att se att det vi gör inom stadsutveckling uppmärksammas, och ger oss bekräftelse att vi är på rätt väg och energi att fortsätta vår utveckling. säger Helena Alcenius, VD på BoråsBorås TME AB.

Priset Placebrander of the Year instiftades 2013 och premierar imponerande insatser inom platsmarknadsföring. Med platsmarknadsföring menas insatser som i någon form syftar till att stärka en plats varumärke och generera fler invånare, besökare, evenemang, investeringar eller etableringar. Bidragen har främst bedömts utefter idé, kreativitet, genomförande, förmåga att sticka ut samt effekter.

De övriga bidragen är FriluftsByn i Höga Kusten, Original Luleå Story, Eskilstuna Evolution och Platsvarumärket Örebro. Juryn består av Olle Wästberg, Charlotta Mellander och Julian Stubbs. Charlotta Mellander är professor och är en del av Richard Floridas forskningsteam som studerar just regional attraktivitet och tillväxt. Olle Wästberg är tidigare generaldirektör för Svenska Institutet och generalkonsult i New York. Julian Stubbs jobbar internationellt med platsvarumärken och har skrivit böcker på området.

Vinnaren offentliggörs senast 30 november 2015.