Den här veckan nådde Stockholm Arlanda Airport 26 000 000 passagerare vilket är det nya rekordet på flygplatsen. Det är en ökning med 8 procent, 1,9 miljoner resenärer, jämfört med motsvarande period 2016. Rekordet uppmärksammades av Anna Ericsson, chef för Passenger Services, som mötte upp årets rekordresenär före avresa på Arlanda.

Den här veckan klev den 26-miljonte resenären Anna med sina barn Tilde och Ture in genom säkerhetskontrollen på Terminal 5 och möttes av Anna Ericsson som är chef för Passenger Services på Arlanda.

Den 24 maj 2017 i år noterades en rekorddag på Stockholm Arlanda Airport då över 100 000 passagerare reste till eller från flygplatsen, ettså stort antal resenärer har aldrig tidigare passerat flygplatsen på ett dygn. Sedan 2010 har passagerarutvecklingen ökat med 62,5 procent, från 17 till 26 miljoner resenärer. Även utvecklingen av nya flyglinjer har varit positiv under året. Under 2017 har 33 nya utrikeslinjer etablerats på Arlanda, varav 28 nya flyglinjer inom Europa och fem flyglinjer till destinationer på andra kontinenter.

– Vi har ett fantastiskt år bakom oss med ett imponerande antal resenärer som valt att resa till och från Swedavias flygplatser. Det känns väldigt roligt att få avsluta året med det här resenärsrekordet på Arlanda. Samtidigt som passagerartillväxten sker i en otrolig takt är det också viktigt att vi fortsätter arbetet med våra omfattande utvecklingsprojekt för att säkerställa god tillgänglighet, hållbara och effektiva flygplatser även under kommande år, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Stockholm Arlanda Airport ska bli den ledande flygplatsen i Skandinavien, en flygplats redo för framtidens resande – som erbjuder smidiga och inspirerande reseupplevelser, en ledande mötesplats och är en internationell förebild inom hållbarhet. Swedavia gör nu omfattande miljardsatsningar och byggnationen är redan i gång. Resultatet blir ökad kapacitet, mer shopping och restauranger, fler hotell- och kongressmöjligheter och fler destinationer.

 

 

Se filmklippet nedanför, när Anna Ericsson uppmärksammar den 26-miljonte resenären.