En ny rapport från säkerhetsföretaget Evolv Technology visar att 88% av amerikanerna lider av ångest till följd av den ökande frekvensen av skjutvåld i landet. Med över 145 masskjutningar rapporterade hittills i år är det inte svårt att förstå varför.

För många amerikaner är skjutvåldet en del av vardagen. Rapporten visar också att 3 av 4 föräldrar oroar sig för att deras barn kommer att uppleva ångest på grund av skjutvåld på skolan.

Lärare överväger att sluta

En annan oroande effekt av skjutvåldet är att enligt Evolvs rapport överväger 40% av lärarna att sluta på grund av rädsla för skolmassakrer. Detta är enbart ett exempel på hur skjutvåldet förändrar hur amerikanerna lever nu.

Enligt en annan studie av The Kaiser Family Foundation har 84% av amerikanerna vidtagit åtgärder för att skydda sig själva eller sina familjer från att drabbas av skjutvåld.

”Det är inte förvånande att skjutvåldet påverkar människors mentala hälsa. Speciellt barn som är rädda för att gå till skolan eller till vissa offentliga platser.”, kommenterar David Grönte, överläkare i psykiatri från Linköping. Det är viktigt att man inte isolerar sig själv utan att man deltar i evenemang där man kan känna en gemenskap och stöd för att bevara sin psykiska hälsa.”, fortsätter David Grönte