Idag tillkännager WaterAid och Lindex att de inleder ett långsiktigt samarbete med målet att ge fler tillgång till rent vatten och sanitet.

WaterAids vision är en värld där alla har tillgång till rent vatten och sanitet. I dagsläget saknar 750 miljoner människor tillgång till rent vatten och 2,5 miljarder har inte tillgång till en toalett.

Textilproduktion kräver stora mängder vatten. Vattenanvändning kan ha stor negativ inverkan på miljön och de samhällen där produktionen finns. Därför är det viktigt för WaterAid att skapa förståelse, engagemang och medverkan hos företag som är aktiva i vattenintensiva sektorer så som modeindustrin. Genom samarbetet med Lindex får WaterAid ytterligare en långsiktig partner som vet att tillgången till rent vatten och hållbar vattenanvändning i hela produktionsledet inte bara är en förutsättning för människors hälsa utan också för långsiktig och hållbar textilproduktion.

”Vi är oerhört glada och tacksamma för det starka engagemang Lindex visar genom att stödja WaterAids arbete. Lindex långsiktiga engagemang för hållbar vattenanvändning går i linje med WaterAids arbete och vi ser fram emot att arbeta med Lindex, all deras personal samt deras kunder för att förändra liv”, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige.

”Genom partnerskapet med WaterAid är Lindex med och ser till att världens mest utsatta människor får tillgång till rent vatten och sanitet. Vatten är enormt viktigt, både för oss människor och för modeindustrin. Vi har stort fokus på vattenhanteringen i våra leverantörsled. Att tillsammans med WaterAid kunna bidra till konkreta förbättringar där det behövs är något vi är väldigt stolta över”, säger Ingvar Larsson, vd på Lindex.