Volvo Cars tillhandahåller 35 nya Volvo XC90 för transport av gästerna i samband med dagens bröllop mellan prins Carl Philip och fröken Sofia Hellqvist.

– Det kungliga bröllopet är en av sommarens stora händelser i Sverige och en händelse som också uppmärksammas internationellt. De inbjudna gästerna kommer att köras från flygplatser och hotell till luncher, middagar och till och från själva bröllopsceremonin i Slottskyrkan i den diskreta lyxen hos Volvos nya flaggskeppsmodell inom SUV-segmentet.

Prins Carl Philip själv är väl bekant med Volvos bilar. Han är en hängiven racerförare som har ingått i Volvo Polestar Racing Team sedan 2013 och tävlat i Scandinavian Touring Car Championship (STCC) i en specialbyggd Volvo S60.

– I samband med bröllopet kommer Volvo Cars att tillhandahålla 35 stycken XC90 D5 med metalliclacken Luminous Sand och inredning av ljust läder. Bilarna kommer dessutom att bära ett särskilt emblem på stänkskärmarna för att fira tilldragelsen.

Volvo Cars har även tidigare samarbetat med Sveriges kungahus. 2010 tillhandahöll den svenska biltillverkaren 85 specialdesignade Volvo-bilar som användes för transport av gästerna i samband med bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel. På samma sätt tillhandahöll Volvo Cars 50 vita Volvo S80 och XC60 i samband med dopet av prinsessan Estelle 2012.

Efter bröllopet kommer Volvo Cars att göra bilarna att tillgängliga för försäljning.