Tre läkare på en centralt belägen vårdcentral i Borås upptäckte inte att en kvinna i 50-årsåldern hade utvecklat skelettcancer. Fast att hon i sju månader besökt sin vårdcentral för svåra smärtor i kroppen.

Kvinnan har två gånger tidigare haft bröstcancer som hon har behandlats för. Hon försökte flertal gånger få läkarna att undersöka henne och skicka henne på röntgen. Vilket de vägrade med förklaringen att det nog bara var vanlig ryggvärk och trötta muskler. Behandlingen hon fick var värktabletter och blev tillsagd att röra på sig mycket och kontakta en sjukgymnast. Kvinnans smärtor tilltog och hon blev sängbunden i tre veckor innan hon personligen skickade efter en ambulans till SÄS i Borås. Där de inom 36 timmar konstaterade att det var skelettcancer och behandlingen påbörjades.

Tyvärr hade det tagit så lång tid att kroppen hade blivit så svag på grund av dem olidliga smärtorna att hon nu måste använda rollator och andra hjälpmedel för att klara vardagslivet. Kvinnan säger själv att hon inte tror att detta hade hänt om läkarna hade lyssnat på henne från början. Är det så det ska vara i vårt sjuksystem undrar kvinnan? Läkare som inte har tid eller lust att lyssna på sina patienter längre.

Kvinnan försökte få till ett samtal med de ansvariga läkarna på vårdcentralen, men blev informerad att dessa ej var tillgängliga. Nu är vårdcentralen anmäld till IVO för permanenta fysiska och psykiska skador.