Tre europeiska hinder står i vägen för Sverige på vägen mot VM-finalen i Tammerfors. Nu står det klart vilka lag svenskorna möter i gruppen i december.

Sverige gick igenom VM-kvalet i början av februari med fyra raka segrar. Bland annat besegrades Tyskland med 17-2 i den sista matchen. Och nu ställs Sverige mot tyskorna igen. Tillsammans med Lettland och Tjeckien utgör de fyra lagen grupp B i VM.
– Lottningen blev som förväntat. Vi fick något lag (Tjeckien) som ligger lite längre fram och två lag som ligger högt upp i skiktet också (Lettland och Tyskland), säger Sveriges assisterande förbundskapten Jenny Hedlund.

Nästa trupp som ska spela i det blågula stället tas ut inför Euro Floorball Tour, som spelas i april. Och Hedlund menar att det i dagsläget är den mest intensiva perioden för ledarstaben att titta på aktuella spelare.
– Det gäller att kolla på alla lag som är precis under gränsen till slutspel, de får man inte se så mycket mer. Och i slutspelet blir det flera matcher per vecka. Vi vill ta ut en rättvis trupp i april och se vilka som är i form, säger hon.

Att Sverige siktar på att ta sig till VM-final i Tammerfors är självskrivet. De regerande mästarna vill alltid ha mer. Och Sverige ska inte göra som herrarna gjorde 2010, när de förlorade finalen i Finland – mot just Finland. I stället har Hedlund sitt drömscenario klart för sig.
– Det är att alla tjejer får ut maximalt av sig själva och gör det vi i staben har sagt. Sedan ska vi stå som vinnare.

VM spelas 4-12 december i Tammerfors, Finland. I slutet av mars fastställs spelschemat. Biljetter till mästerskapet börjar säljas 15 april.

Här är alla grupper i VM

Grupp A
Finland
Norge
Schweiz
Polen

Grupp B
Sverige
Tjeckien
Tyskland
Lettland

Grupp C
Singapore
Japan
Danmark
Australien

Grupp D
Nederländerna
USA
Ryssland
Slovakien