Lag-EM i golf startade på Halmstad Golfklubb under tisdagen. Det svenska laget fick en tuff start och behöver kämpa ordentligt under onsdagens slagspel för att få chansen att kvalificera sig för A-slutspel – och därmed slåss om medaljerna.

Fem av sex ronder över par – och svenskarna är 3 slag upp till åttonde plats för spel i A-finalen. Det krävs storspel under onsdagen för att få spela om medaljerna.

Svenskarnas facit på tisdagen blev Oskar Bergqvist (68 slag), Fredrik Niléhn (73), Marcus Kinhult (75), Hannes Rönneblad (76), Adam Blommé (76) och Tobias Edén (81)

Edéns resultat räknas bort och därmed landar det svenska laget på 368 slag, fram till åttonde plats som är sista plats för att få spela om medaljerna torsdag-lördag.

– Jag hade en bra känsla redan på uppvärmningen, vilken jag tog med mig ut på banan. Det var en stressfri sextioåtta där jag träffade sexton fairways och femton greener, säger Oskar Bergqvist, bäste svensk för dagen.

Enligt förbundskapten Jonnie Eriksson lever hoppet.

– Vi har två bra resultat, och fyra mindre bra, i dag. Om det är tvärtom under onsdagen är vi med och slåss om en plats i A-finalen. Killarna signalerar att det är nära att det ska blir riktigt bra, så det känns hoppfullt.

Lag-EM fortsätter med slagspel under onsdagen, för att sedan gå över till matchspel de tre sista dagarna.

Leder efter första dagen gör Spanien före England.