I november hägrar Flyinge och Volkswagen Grand Prix för OS-medaljören och Jerringsprisvinnaren Rolf-Göran Bengtsson I finalen rider han Unita Ask – hästen som kan vara aktuell för OS 2016. Han stannar dessutom tävlingshelgen ut och står därmed över världscupen i Stuttgart.

Att åka till Flyinge för att tävla finalen av Volkswagen Grand Prix i november börjar bli en tradition för Södra Sandbysonen Rolf-Göran Bengtsson. I år stannar han under hela Flyinge Indoor. Jag håller på att få igång nästa trupp med hästar och klasserna i Flyinge passade bra, tyckte Rolf-Göran som anmält sex hästar till tävlingarna.

– Flyinge Indoor innehåller i år sex tävlingsdagar varav den sista vigs åt ungdomsryttarna. Totalt rider ryttarna om nästan en miljon i prispengar under hela veckan. Mest pengar delas ut i finalen av Volkswagen Grand Prix. Där får vinnaren 200 000 kronor. Rolf-Göran kan bli en vass konkurrent. Han har med sig stoet Unita Ask e. Corrado I – Caretino som stått i stallet sedan 2014.

– Hon har redan hoppat lite större klasser såsom Global Champions Tour och finalen av Nations Cup i Barcelona. Unita har kanske inte riktigt kapaciteten men hon vill alltid göra så bra hon kan och det kommer man väldigt långt på. Hon ska få gå lite världscuper i år och ja, hon kan vara en OS-häst.

– De riktigt stora klasserna går Rolf-Görans VM-häst Casall. Ekipaget är framgångsrikare än någonsin förr och har såväl segrar som placeringar i flera av de penningstina Global Champions Tour tävlingarna. Finalen av Global Champions Tour går veckan innan Flyinge Indoor. Veckan efter jag till Madrid för att tävla, berättar Rolf-Göran.

Flyinge Indoor har växt till en av Sveriges mest populära tävlingar. Redan nu har över tusen starter anmälts. Evenemanget innehåller även show, auktion, mässa, julmarknad och inte minst hoppklassen Lindahls Grand Prix.