8-12 februari 2017 är det dags för Gina Tricot Grand Prix Masters i Borås Ridhus. För första gången någonsin kan den samlade prissumman bli över 2 miljoner kronor.

Vi är fantastiskt glada åt att år efter år kunna erbjuda ännu högre prispengar. För nionde året i rad slår vi rekord och det känns jätteroligt säger Anna Appelqvist, en av grundarna till Gina Tricot Grand Prix.

Prispotten vid Gina Tricot Grad Prix Masters ligger garanterat på cirka 1,5 miljoner kronor. Till det kommer Mastersmiljonen, som går till den ryttare som vinner både fredagens 1,50 hoppning och söndagens Gina Tricot Grand Prix Masters, säsongens enda 1,55 hoppning inomhus. Den ryttare som lyckas vinna får rida hem med en miljon kronor på bankkontot. Det är unikt i Sverige.

Ett unikt nytt koncept införs också. Hela tävlingen blir en Master of Masters, där de nationella mästarna från de nordiska länderna är garanterade en plats i söndagens stora final. Dessutom lanseras ett helt nytt tävlingsformat, Gina Tricot Masters Team Challenge, där bland andra de nationella mästarna från fyra länder bildar tvåmannalag och möter varandra i en rafflande stafetthoppning. Det är världspremiär för denna tävlingsform i detta utförande.

– Vi tror att denna nya unika tävlingsform kommer att bli en stor succé både och göra Gina Tricot Grand Prix ännu mer attraktiv för både ryttare och publik säger Helen Hagström, tävlingsledare. Hoppklasserna rids i tre rundor på olika hinderhöjder, Silver Masters, Gold Masters och den största rundan Masters of Masters som avslutas med den stora höjdpunkten, söndagens Grand Prix.

För dressyrens del är förra årets dundersuccé tillbaka med Gina Tricot Dressage Masters där de bästa svenska dressyrryttarna blir inbjudna. Sex ryttare i varje ålderskategori, junior, Young Rider och senior kommer till start och vinnarna I respektive kategori möts sedan I en spännande och världsunik superfinal. Gina Tricot Grand Prix Masters är en exklusiv väldesignad tävling med hög modeprägel och härlig atmosfär som lockar till sig ryttareliten inom både hoppning och dressyr