Paris är svenskarnas favoritresmål på Alla Hjärtans dag, följt av London och Berlin. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket. En av fyra svenskar tycker att resor är en bra present på årets mest romantiska helg och mest populärt är detta bland kvinnor. Det visar Tickets Novus-undersökning.

Vart ska man resa på årets mest romantiska weekend? Paris är det självklara svaret – om svenskarna själva får välja. Enligt färsk bokningsstatistik är Paris är den mest bokade storstaden under helgen kring Alla Hjärtans Dag den 14 februari, följt av London och Berlin. Paris rykte som världens mest romantiska huvudstad verkar hålla i sig oavsett vad som sker i staden.

– Paris är perfekt för en romantisk weekend med sin härliga atmosfär och mysiga restauranger. Därför är det inte förvånande att det är svenskarnas stora favorit på Alla Hjärtans dag, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

I år infaller Alla Hjärtans Dag på en söndag (14 februari), vilket gör det extra attraktivt att åka i väg och fira med en weekendresa. Enligt Tickets Novus-undersökning tycker en av fyra svenskar (24 procent) att en resa är en bra present att ge eller få på Alla Hjärtans dag. Mest sugna på resor som present är kvinnorna (29 procent), medan 20 procent av männen uppger att de tycker att en resa är en bra present denna helg. Fler unga tycker att en resa är en bra present än äldre. Se statistik nedan.

– Nästan en tredjedel av kvinnorna tycker att en resa är en bra present på Alla Hjärtans Dag, vilket kan vara ett tips för den som vill överraska sin käresta med en fin kärleksgåva. För den som är ute i sista sekunden och inte hinner överraska med en weekendresa till en romantisk stad denna helg är ett presentkort på resa ett bra alternativ, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Fem i topp – weekendresor över Alla Hjärtans dag-helgen

1. Paris (1)

2.London (2)

3.Berlin (3)

4.Rom (5)

5.Amsterdam(ny)

Källa: Ticket.se, bokat t o m 9 februari, resor utanför Norden bokade av par utan barn med avresa under Alla Hjärtans Dag-helgen.