Till årets Midnattslopp i Stockholm på lördag är det just nu (11 augusti) 37 005 anmälda och det fattas en bit till förra årets rekordnotering med över 42 000 deltagare men anmälan är fortfarande öppen! Tillsammans med Lilla Midnattsloppet för barn/ungdomar 8 – 15 år och MiniMil för de upp till 8 år samlar årets Midnattslopp ca 42 000 deltagare. Fortfarande står sig Midnattsloppet Stockholm stark som Stockholms största lopp och lockar till sig deltagare från 56 länder till Södermalm på lördag.

Midnattsloppet Stockholm är starten på en fyra helger lång turné med Midnattslopp i Nordens största städer. Efter Stockholm följer Göteborg den 22 aug, Helsingfors 29 aug och Midnattsloppet Malmö som genomförs den 5 september. Totalt kommer nästan 75 000 personer vara anmälda till något av Midnattsloppen.

Grundidén att Midnattsloppen ska erbjuda lite mer än att bara vara ett traditionellt löplopp och få arrangemang kan mäta sig med Midnattsloppet när det kommer till upplevelsebaserade lopp. Från de första årens trevande, men succéfyllda arrangemang med skapandet av Kyparloppet till Flygande Kilometern, Transvestitloppet, Politikerloppet, Yrkesstafetten m.m. har Midnattsloppet under åren bidragit till att fler och fler människor rör på sig.

Sedan 2004 har arrangemangsidén präglats av att etablera konceptet på flera orter, vilket varit lyckosamt. 2014 var 77 000 personer anmälda till ett Midnattslopp i Stockholm, Göteborg, Helsingfors eller Malmö.