En trygg plats, grundläggande utbildning och i slutligen ett nytt hem. Det är vad Mäklarringens insamlade pengar används till på det center för föräldralösa barn i Mocambique som kedjan stödjer sedan två år tillbaka. Under förra veckan besökte tre mäklare barnen och följde arbetet på plats.

Mäklarna Eva Lundqvist, Andreas Yacoub och Nursel Gündüz har precis kommit hem från resan till Chimoio i Mocambique där de kunde följa barncentrets upprustningsarbete på plats. Förutom centrets dagliga drift har pengarna under året bland annat används till att bygga två nya slöjdsalar. Där får barnen chansen att lära sig ett hantverk som de senare ska kunna försörja sig på. På centret finns också en volontär sjuksköterska som börjat arbeta på heltid.

– Den här resan har verkligen gett oss alla nya perspektiv. Att så tydligt få se vilken nytta de pengar vi och våra kunder skänkt var oerhört inspirerande. Alla företag borde på ett eller annat sätt engagera sig för behövande, säger Eva Lundqvist, mäklare på Mäklarringen Vallentuna.

Sedan 2013 har Mäklarringens kontor över hela Sverige samlat in pengar till ett center för hemlösa barn i Mocambique tillsammans med biståndsorganisationen Läkarmissionen. Under 2014 bidrog Mäklarringen med sammanlagt 417 190 kronor genom att skänka en valfri summa pengar för varje såld bostad. Totalt har kedjan samlat in över 800 000kronor sedan starten 2013. Insamlingen fortsätter nu under 2015.