På söndag börjar politikerveckan i Almedalen. Profilering av högskolor, samhällets digitalisering, hållbara chefer och framtidens digitala handel. Det är några av de frågor som Högskolan i Borås kommer att diskutera under Almedalsveckan 3-10 juli. I panelerna medverkar bl.a. Tomas Eneroth, gruppledare (S) Riksdagen, Betty Malmberg, ridsdagsledamot (M) Utbildningsutskottet och Malin Hultqvist Claesson, vd på modeföretaget Stayhard.

Högskolan i Borås är i år en associerad partner på Västsvenska Arenan i Almedalen. Arenan har nya lokaler och de över 70 programpunkterna kommer att hållas på Strandvägen i anslutning till Almedalsparken.

Pia Johansson är projektledare vid Swedish Institute for Innovative Retailing (SIIR) vid Högskolan i Borås. SIIR arrangerar tre seminarier i Almedalen.

– Vi har skapat ett intressant seminarieprogram som bygger på den forskning som sker inom ramen för SIIR och det är forskning som är kopplad till digital handel. Att vi dessutom fått till tre starka paneler känns mycket bra. Vi är särskilt glada över att Tomas Eneroth valt att komma och diskutera framtidens handel och digitalisering med oss på torsdagen, säger Pia Johansson.

Andra som deltar i högskolans seminarier är Malin Hultqvist Claesson, vd på Stayhard som deltar i seminariet kring digital handel, Myrornas hållbarhetschef Emma Enebog som är med och diskuterar Re: som ny samhällssektor samt Betty Malmberg från Utbildningsutskottet som deltar i söndagens seminarium om profilering av lärosäten.

Välkommen att diskutera med oss!

Seminarieprogram

Profilerade lärosäten = högre kvalitet
Söndag 3 juli kl. 15:00 – 16:00

 
Re: en ny samhällssektor att räkna med?
Måndag 4 juli kl. 10:30 – 11:30

 
Hur samordnar vi oss nationellt för att studera och stödja samhällets digitalisering?
Måndag 4 juli kl. 12:00 – 13:00 (lunchmacka serveras)

 
Dataanalys är nyckeln till en konkurrenskraftig handel (SIIR)
Måndag 4 juli kl. 14:00 – 15:00

 
Klarar chefer att leda hållbart – och vem bryr sig?
Tisdag 5 juli kl. 09:00 – 10:00

 
Hur ska svensk handel rustas för ökad digitalisering?
Onsdag 6 juli kl. 15:00 – 16:00

 
Framtidens handel och digitalisering (SIIR)
Torsdag 7 juli kl. 8:30-10:00, inkl. frukost

 
Konsumentinsikt – nyckel till framgång (SIIR)
Torsdag 7 juli kl. 11:00 – 13:00 inkl. lunch

 
Science Battle
Torsdag 7 juli kl. 18:00 – 18:45

 
Utöver seminarierna deltar högskolan tillsammans med de andra lärosätena som ingår i Västsvenska Arenan i ett Science Battle. Högskolan i Borås tävlande heter Anita Pettersson och forskar inom området Resursåtervinning.