Från och med 2016 blir Göteborgsgirot ett fullfjädrat tävlingslopp, med två nya distanser som kommer att locka tävlingscyklister från hela Sverige till Göteborg.

– Ambitionen har redan från starten varit att genomföra ett tävlingslopp i Göteborg. Nu har vi äntligen nått vårt mål och kan erbjuda både ett snabbt GP-lopp och ett utmanande lopp på 140 km, säger Jozo Matovac, projektledare för Göteborgsgirot.

Först ut är Grand Prix-loppet som hålls på fredagen 13 maj. GP-loppet är ett varvlopp som mäter 1,1 km längst med Göteborgs paradgata Avenyn och riktar sig till elitcyklister. Det spännande och fartfyllda loppet lär bli en riktig publikmagnet.

– Mycket fart och spänning utlovas för alla åskådare, berättar Mats Harring som är cykelexpert och tävlingsledare för Göteborgsgirot.

Långdistansloppet, Göteborgsgirot 140 km, äger rum på lördagen. Här kan både tävlings- och motionscyklister ta sig genom Göteborgs alla stadsdelar. Den som vill anta utmaningen i det längre loppet får dock skynda sig. Loppet har endast 2000 startplatser.