Den 18-19 april besöks Borås av 160 sårsjuksköterskor från hela landet då Föreningen Sårsjuksköterskor i Sverige (SSiS) håller sin årliga nationella konferens på Quality Hotel Grand i Borås.

Det högaktuella temat på konferensen är ”Klarar vi oss utan antibiotika i sårbehandling? – att förebygga och behandla sårinfektioner” och vänder sig till sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter samt andra yrkesgrupper som arbetar med patienter med sår.

Lokal initiativtagare av mötet är Ulrika Källman som driver det trycksårsförebyggande arbetet på Södra Älvsborgs sjukhus. Hon har även forskat om olika aspekter av vändscheman och la fram sin doktorsavhandling 2015.

– Vi är väldigt glada för att intresset för vår konferens har varit så stort. Sjuksköterskor, undersköterskor och läkare från hela landet, verksamma inom primärvård, sjukhusvård och kommunal hälso- och sjukvård hittar till Borås och får här fördjupa sina kunskaper i detta viktiga ämne, Det tycker jag är häftigt! säger Ulrika Källman, Leg. sjuksköterska, Medicine Doktor.

– Konferensen lockar fler deltagare än någonsin tidigare vilket från vårt perspektiv stärker Borås som en attraktiv mötesstad och sporrar oss i vårt fortsatta arbete för att skapa ännu bättre förutsättningar för möten i staden. Vi är glada och stolta att få välkomna Sveriges Sårsjuksköterskor till Borås, säger Anna Lilja på Borås Convention Bureau.

Sårsjuksköterskor i Sverige, är en förening för leg. sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter med intresse för sår och sårläkning ur ett professionellt och omvårdnadsvetenskapligt perspektiv.