Den 28 april i år startar ytterligare en sommarsäsong på Liseberg. Men det är inte vilken sommar som helst. I år fyller Liseberg 95 år och firandet som varar i fyra dagar invigs av jämnåriga.

1923 slog Lisebergs nöjespark upp portarna för första gången. Hela premiärhelgen bjuds det på kalas för att fira 95-årsdagen tillsammans med gästerna. Kaninlandet fylls med såpbubblor, morötter, godis och busiga aktiviteter. Den som blickar uppåt under dagen kan skymta Lisebergs kaninluftballong ute på en flygtur (om vädret tillåter). Under premiärdagarna ser du Samir & Viktor, Lasse Stefanz och Bröderna Lindgren. Ett storslaget fyrverkeri rundar av lördagskvällen – helt enligt traditionen.

Bjuder jämnåriga till kalaset

Liseberg är onekligen en av världens piggaste och roligaste 95-åringar! Nu bjuder parken sina jämnåriga vänner för att fira parkens födelsedag, 95-åringar emellan. Under kalasets invigningsceremoni kommer det sedvanliga sidenbandet nämligen att klippas av göteborgare som är födda 1923. Just nu söker Liseberg med ljus och lykta efter ett gäng klip(p)ska göteborgare med åldern inne.

8 maj 1923 öppnade nöjesparken för första gången i samband med Jubileumsutställningen i Göteborg, för att fira stadens 300-årsjubileum. Året efter fortsatte Liseberg driva nöjesparken i egen regi och därmed lades grunden till Göteborgs främsta mötesplats. Nu 95 år senare öppnar parken återigen för sommaren, lördagen 28 april.