Sverige

Dags för årets stora mellandagsrea

Klockan 08:00 den 25 december startar Elgigantens stora mellandagsrea. – Juldagen är vår näst största handelsdag på hela året och den växer för varje år som går. Förra året slog vinytt besöksrekord och vi räknar med ett minst lika stort intresse i år, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Mellandagsrean har blivit en tradition som är starkt förknippad med Elgiganten och hemelektronik till ordentligt pressade priser. Förra året valde rekordmånga kunder att besöka Elgiganten under juldagen.

– Våra produkter blir allt viktigare samtidigt som kunderna är otroligt prismedvetna. Tillsammans skapar det ett enormt kundintresse för möjligheten att handla kvalitetsprodukter till avsevärt lägre priser. Det såg vi inte minst under Black Friday där vi omsatte produkter för 511 miljoner på ett dygn. Vi förväntar oss att årets mellandagsrea blir minst lika stor som fjolårets, säger Niclas Eriksson.

 

Om julhandeln handlar om julklappar till nära och kära, så är mellandagsrean en period då kunderna passar på att handla till sig själva men också till hemmet. Försäljningen från tidigare år visar att en stor andel kunder kommer för att handla TV-apparater och vitvaror som kyl, frys, disk- och tvättmaskiner.

– Väldigt många kunder kommer för att handla vitvaror och stora TV‐apparater under mellandagarna och det är också här vi förväntar oss störst ökning i år. Vi är väl förberedda och har tagit in fler produkter än tidigare, så varuhusen kommer att vara fyllda till bredden, säger Niclas Eriksson.

I övrigt är de produkter som är efterfrågats under julhandeln fortsatt högintressanta även under mellandagarna och många kunder förväntas handla hörlurar och högtalare, en ny bärbar dator, mobiltelefon eller kaffemaskin.

Förra året köpte kunderna hörlurar i en takt motsvarande mer än fyra hörlurar i minuten.

 

Mellandagsrean startar klockan 08:00 den 25 december på nätbutiken och i varuhusen*.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se