Borås

Arméns musikkår till Borås

På måndag den 20 november spelar Arméns musikkår på Åhaga konserthus. Bland musikerna finns trombonisten Jimmy Lindgren som är uppvuxen i Borås.

– Min uppväxt i Borås och Borås musikskola med dess lärare har haft betydelse för där jag är i dag. Jag har spelat i hemvärnsmusikkåren, och jag är fortfarande aktiv i dess styrelse, säger Jimmy Lindgren.

Trots att han idag bor i Stockholm, är han ofta tillbaka i Borås för musikens skull. Dels för sitt uppdrag som styrelsemedlem, men även för att delta i olika musikprojekt och för att ge privata spelningar. Musikintresset kom tidigt och han har många minnen från sin uppväxt.

– Jag spelade i ungdomsorkestern och jag minns när vi repade in marschen ”Mot ljusare tider”. Det var viktigt att kunna den, en sann boråsare ska kunna marschen, säger Jimmy och skrattar lite.

Sedan fem år tillbaka är han anställd vid Arméns musikkår. På måndag står AMK, Jimmy och även en annan boråsare – Pontus Estling, på konserthusets scen. Besökarna kan förvänta sig en konsert som kommer att ta dem på en musikalisk resa som sträcker sig från Richard Wagner till temat från spelet Battlefield. Det bjuds också på utdrag ur Michael Kamens saxofonkonsert. Konserten avslutas med att publiken får möjlighet att önska sig sina favoritmarscher.

– Det ska bli jättekul, det är alltid roligt att spela på hemmaplan. Det kommer att bli en rolig och trevlig konsert, och att publiken får vara med och önska sina favoritmarscher blir en extra härlig ”touch” på upplevelsen, säger Jimmy.

Turnéplan: 
18 nov Konserthuset – Örebro kl 15.00
19 nov Stora Teatern – Göteborg kl 16.00
20 nov Åhaga konserthus – Borås kl 19.30

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se